Home / Over ons / Kwaliteit

Kwaliteit

Administratie- of accountantskantoor: wat is het verschil?

Belderbos & Partners is een gerenommeerd accountantskantoor. Vijf goede redenen om een accountantskantoor boven een administratiekantoor te verkiezen:

1. Meer zekerheid

De ondernemer die een accountant inschakelt, geeft een betrouwbaar signaal af naar de Belastingdienst, banken en financiers. Zij beschouwen het accountantskantoor als een ter zake kundige partij, die beduidend meer zekerheid kan bieden dan een administratiekantoor, Een administratiekantoor zal bijvoorbeeld geen jaardossiers maken, zoals onze accountants doen.

2. Beroepsorganisatie

Accountantskantoren moeten voldoen aan de kwaliteitseisen van beroepsorganisatie NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Toetsing vindt om de vijf jaar plaats. Dat houdt het accountancy vak zuiver.

3. Hoger opleidingsniveau

Een accountant heeft een opleiding op ten minste hbo-plus of universitair niveau genoten. Bij een administratiekantoor ligt het opleidingsniveau meestal op mbo. Het hogere denk- en werkniveau en de deskundigheid van de accountant is van toegevoegde waarde voor uw bedrijfsvoering.

4. Bij- en nascholing

Om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen, wordt een accountant verplicht tot bij- en nascholing. Voor administratiekantoren gelden lagere eisen op dit gebied.

5. Continuïteit

Een accountantskantoor moet altijd een waarnemingsovereenkomst met een collega-kantoor aangaan. Dit geeft u de garantie op continuïteit. Administratiekantoren kennen deze verplichting niet.

Het kantoor Belderbos & Partners is aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties:

NBA voor accountants
RB voor belastingadviseurs

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op